Aktuellt

Just nu är vi i full gång med att repetera Under hallonbusken av Maria Blom som är Teater Fabulas tolfte uppsättning sedan starten 2004. Pjäsen har premiär på Pygméteatern, Vegagatan 17, vid Odenplan den 11 november 2019 kl. 19.00.

Dom tror inte hon överlever natten. Och mamsen som fyller år imorgon…

De tre syskonen Hedda, Klara och Pontus har återförenats runt mamma Anitas dödsbädd. Stämningen är stel som den blir när någon vill konfrontera en mamma som ligger i koma, samtidigt som en annan bjuder på kokosbollar och låtsas ha det jättesupertrevligt.

I föreställningen möter vi;

Hedda, den omsorgshysteriska dottern som ständigt pladdrar på med den icke kontaktbara ”mamsen”. Pontus, den besvärade sonen som ständigt tar sin tillflykt till mobiltelefonen. Dottern Klara, den beskäftiga sanningssägerskan, influgen från Köpenhamn och den snälle, men något självgode Kent från stora Mellösa som oväntat dyker upp med ett brev till Anita från hans far.

Pjäsen Under hallonbusken handlar om en splittrad familj som tvingas konfrontera sina relationer och familjens förflutna. En slutlig uppgörelse mellan barn, föräldrar och ingifta.

På scen medverkar även två musiker som framför specialkomponerad musik.

Biljetter bokar du under ”boka”

Biljettpris 180 SEK

Föreställningen är 2 timmar inklusive paus.

Medverkande:

Hedda: Siri Beer Boman

Klara: Anna Molarin

Pontus: Joel Nordeman

Kent: Tommy Roos

Anita (mamsen): Annika Ingeson

Scenografi & Kostym: Cecilia Sandstedt

Producent & Tekniker: Åsa Lé Mon