Aktuellt

23 april har vi premiär på ”Jungfruleken” av Jean Genet

Handling:

Välkomna till 1920-talets Paris och Madames våning där de två jungfrurna Claire och Solange utför ritualer och rollspel där de iscensätter fiktiva uppror mot sin förtryckande matmor, Madame.
En farlig lek där systrarna turas om att spela rollerna som den hånande Madame och den knäfallande pigan. Men leken är farlig, vad händer om de blir upptäckta?
Systrarnas relation till Madame är på många sätt mångbottnat. Hur mycket de än avskyr och hatar henne, hennes livsstil och förmögenhet, hur mycket de än i hemlighet häcklar och hånar henne – lika mycket önskar de att rollerna var ombytta.’
Ett komplicerat hatkärleksförhållande där känslorna och händelserna snurrar snabbare och snabbare tills de tre går mot den oundvikliga katastrofen.
Ett drama om makt, sexualitet, klass och människans dunkla sidor, helt enkelt.

Jean Genets enaktare väckte intensiva reaktioner redan vid urpremiären 1947. Pjäsen är baserad på en verklig händelse från 1933, då de två systrarna Papin brutalt mördade både kvinnan de arbetade hos och hennes dotter. Genet tar inte ställning för eller mot vare sig systrana eller deras Madame. Det gör att pjäsen kan framföras på många olika vis. Beroende på hur man väljer att tolka texten kan både Madame och systrarna bli förövare eller offer. Kanske till och med både och på samma gång.

Vill ni veta hur Teater Fabula valt att tolka denna klassiker?

Välkomna till Pygméteatern
Vegagatan 17
T-bana Odenplan
23-27/4 kl. 19.00

Boka biljetter under ”boka”

I rollerna ser ni:

Solange: Siri Beer Boman
Claire: Helen Stark
Madame: Annika Ingesson

Regi: skådespelarna själva
Kostym & rekvisita: Catarina Hultgren
Scenografi: Cecilia Sandstedt
Producent: Åsa Lé Mon

Se också vår Facebook för att följa vårt arbete! Där heter vi Teater Fabula.