Confusions 2013

Komedins mästare och den mest spelade brittiske dramatikern efter Shakespeare.  Vi älskar Ayckbourn!

Hans sätt att sätta fingret rätt på den ömmaste punkten i våra relationer, med sina intelligenta ordvändningar som gör oss så lyckliga att vi inte kan låta bli att sätta upp hans pjäser, som trots att de har ett 40-tal år på nacken kan visa upp vår egen tid i skrattspegeln.                                                

Därför sätter Teater Fabula upp ännu en av Ayckbourns pjäser. Den här gången tre historier ur ”Confusions” (eller ”En massa trubbel” som den heter på svenska). Det handlar om relationer – mellan grannar, äkta makar, älskande och oälskande par.

Skådespelarna har fått en rejäl utmaning genom att spela i olika roller i varje historia, säger regissör Siri Beer Boman.

En regissörs tankar om att sätta upp “Confusions”

Första gången jag provade på regi var som regiassistent till Peter Axelssons ”Elak spel” av Alan Ayckbourn. Första gången jag spelade en huvudroll var i Peter Barks uppsättning av ”Jubiléet, skriven av Ayckbourn. Fösta gången jag kände att jag verkligen lyckats, känt mig tillfredställd som regissör var i teater Fabulas uppsättning av ”Toffelhjältar” skriven av Ayckbourn.

Som ni förstår har Ayckbourn något speciellt, någonting som jag inte kan vara utan, han är helt enkelt beroendeframkallande. Därför kan jag återigen inte låta bli att spela Ayckbourn. Efter att ha läst Confusions, blev jag ännu mer övertygad. Pjäsen består av 5 enaktare oberoende av varandra. Jag tillsammans med ensemblen har valt, vrakat, skrattat, provat på alla fem och slutligen kommit fram till att vi vill spela 3 av de 5 akterna. De handlar alla tre om relationer – mellan grannar, äkta makar, älskande och oälskande par.

Jag hoppas och önskar att ni efter föreställningens slut ska känna samma entusiasm och behov av Ayckbourn som jag nu gjort i flera år.

Välkomna!

Medverkande
Lucy, Polly, Milly – Anna Molarin
Rosemary, Mrs Pearce – Annika Ingeson
Terry, Mr Pearce, Kyrkoherden – Per-Anders Olofsson
Martin, Stewart – Peter Sundström
Kyparen, Gosforth – Sven-Lennart Wirkander
Regi – Siri Beer Boman
Regiassistent – Caroline Edman
Scenografi & Kostym – Cecilia Sandstedt
Producent – Åsa Lé Mon
Ljusdesign – Nicolas Mahé
Affisch & Trycksaker – Cecilia Sandstedt
Musik – Niklas Boman, Joackim Nilsson