Hundliv & En gammelgädda i landsflykt 2015

TeaterFabula ligger rätt i tiden när de i april sätter upp två monologer om kvinnor, med kvinnor och av kvinnor. Hundliv av Sara Kadefors och Jag är en gammelgädda i landsflykt av Martina Montelius har premiär den 13 april på Pygméteatern, Vegagatan 17 – Odenplan.

Två olika kvinnor – samma existentiella tankar – den ena beroende av sin hund, den andra av sina böcker. Två tragikomiska berättelser som vi alla kan känna igen oss i. Vem har inte tänkt tanken på att rita upp ett styckningsschema över den obesvarade kärleken eller strypa den som står en närmast?

Handling Hundliv
Varför skulle sex vara så mycket mer intressant än något annat i livet, som t.ex… hund?”
Hundliv är berättelsen om Eva, kvinnan som lever helt på andras villkor. Adams, Anders, mammas, pappas och Guds. Som ständigt tampas med livet och dess existens. Om hatkänslorna, självdestruktiviteten och de ständiga frågorna:

Kanske var det dumt att sluta i kören?”

Hur gör man för att få vänner?

Vem är jag liksom?

Men där Evas kärlek till livet vinner och ger mod att bryta sig loss och lämna det destruktiva bakom sig. En humoristisk och smärtsam berättelse om kärlek, och tomhet, förhoppningar och besvikelser.

Jag är en gammelgädda i landsflykt

Så trevligt att ingen älskar mig så besinningslöst!”
På biblioteket är allt ordnat i bokstavsordning. En tillvaro som andas trygghet för den som lever i ett kaos, där känslor spretar och avsaknaden av kärlek gör ont. ”Jag är en gammelgädda i landsflykt” är en pjäs som handlar om ensamhet och hat, men också om värmande kärlek till människan och världslitteraturen.

Regissörernas tankar om att sätta upp en monolog
En monolog, en oerfaren skådespelare, ett driv, en övertygelse och ett fantastiskt manus av Sara Kadefors. Det kan man inte lämna åt slumpen. Vi har skrattat, våndats, repat, diskuterat och nu står vi här redo att möta vår publik. Hoppas ni ska bli lika ”tagna av” Eva & Adam som vi blivit.

Nu kör vi!

Siri Beer Boman

Att få arbeta med Martina Montelius text har varit en förmån och ett äventyr. En möjlighet att närma sig det farliga, det humoristiska, kärleken och det riktigt svarta. ”Jag är en gammelgädda i landsflykt” är 30 minuter av allt!

Välkomna!

Caroline Edman

Medverkande

Eva: Helen Stark
Gammelgäddan: Siri Beer Boman
Regi: Siri Beer Boman & Caroline Edman
Scenografi & Kostym: Cecilia Sandstedt
Producent: Åsa Lé Mon
Ljusdesign: Nicolas Mahé
Affisch & Trycksaker: Cecilia Sandstedt